zondag 30 april 2017

Eindelijk voorjaar!

Maart was nog relatief warm waardoor het leek alsof het voorjaar was begonnen, maar April was een domper op de vreugde. Net toen de wilde Crocussen goed in bloei stonden kregen we herfst weer. Toch kwam aarzelend het nieuwe leven op gang wat vooral te zien is aan de Sneeuwbal (Viburnum Farreri) en de Berk die nu vol in blad staan. Ook de zomer bloeiers komen langzaam maar zeker op gang. Als eerste zijn de Klaprozen begonnen (Papaver atlanticum, Donzige klaproos/Spaanse klaproos) Dit is tot nu toe de meest succesvolle bloeier in mijn tuin, hoeft niks aan gedaan worden, zaait zichzelf uit en bloeit het gehele voorjaar tot in de zomer. Deze van afkomst mediterrane plant heeft eigenlijk een warm zonnig plekje nodig, maar doet het toch verrassend goed in de voortuin die op het noord oosten ligt. De voortuin is dan wel weer beschut en heeft lange tijd de zon er in aangezien ons huis geen hoge muur heeft en het dak afloopt naar voren en naar achteren. Pas om een uur of vier komt het grootste gedeelte van de tuin in de schaduw.
Wat de bollen betreft, de bollen die gepoot zijn geven nog weinig resultaat, maar je kunt ook niet teveel verwachten van een zak met 50 bollen voor €2. Ik heb twee Crocussen gezien, de Hyacinten zijn nog nergens opgekomen net als de tulpen, maar de Narcissen doen het wel goed, de bloemknoppen zijn verschenen! En het blauwe klokje (Scilla Siberica) die altijd al in de tuin heeft gestaan begint hier en daar te bloeien. Er staan verspreid over de voortuin pollen dus komt er eindelijk wat meer kleur.

Is het al zomer?


Papaver atlanticum


klaproos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het begin is er! Bloei! Oranje, geel, wit, blauw en roze. Het is nog niet spectaculair maar het begin is er. De Narcissen in de specieku...